Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Connect telephone to CM extnl box

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Installation Issues

Connect telephone to CM extnl box
Reply
 
Thread Tools
Old 09-02-2017, 16:21   #1
fletcher7751
Inactive
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
fletcher7751 is an unknown quantity at this point
Connect telephone to CM extnl box

SORRY VM NOT CM!!!!

Hi all, my first post hoping for some informed replies

I have VM's broadband package including landline
I had two phones connected, one to a very old TeleCential box in the front room, and another that was in the kitchen fed from the front room one by a now buried cable, but following and extension is now a wet room!
The kitchen then fed a summerhouse 80 yards down the garden on an overhead cable.
VM fitted what l believe is called an omnibox on the back wall which comes through and feeds the TV and broadband, it has a splitter inside.
Can the telephone be connected direct into this box, if so is there a fitting to do that? If not where does the connection need to be made, are their fittings for that and can a customer do that or does it have to be VM?

Thanks for any replies

Last edited by fletcher7751; 09-02-2017 at 16:31. Reason: Wrong spelling in title
fletcher7751 is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 09-02-2017, 17:40   #2
arcimedes
cf.mega poster
 
arcimedes's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oxfordshire
Services: TV XL ,TiVo X 2, 200Mb Broadband XL phone
Posts: 1,037
arcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant futurearcimedes has a brilliant future
Re: Connect telephone to CM extnl box

You say you have a package that includes landline. Therefore there should be a Box somewhere in your house to which you would connect a phone. The omnibox will have two cables in it. One which is used by broadband and TV and one for the phone. You will need VM to connect the phone up.
arcimedes is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 17:11   #3
nodrogd
cf.mega poster
 
nodrogd's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: West Herts
Services: XL TV, Sports & Movies (2x V+), XL Telco, XL100 BB. Freeview HD, Virgin Mobile, Tesco Mobile
Posts: 1,491
nodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these partsnodrogd is just so famous around these parts
Re: Connect telephone to CM extnl box

Quote:
Originally Posted by fletcher7751 View Post
SORRY VM NOT CM!!!!

Hi all, my first post hoping for some informed replies

I have VM's broadband package including landline
I had two phones connected, one to a very old TeleCential box in the front room, and another that was in the kitchen fed from the front room one by a now buried cable, but following and extension is now a wet room!
The kitchen then fed a summerhouse 80 yards down the garden on an overhead cable.
VM fitted what l believe is called an omnibox on the back wall which comes through and feeds the TV and broadband, it has a splitter inside.
Can the telephone be connected direct into this box, if so is there a fitting to do that? If not where does the connection need to be made, are their fittings for that and can a customer do that or does it have to be VM?

Thanks for any replies
By the sound of it the old TeleCential box is the master socket. This is Virgins property (& responsibility). Any extensions connected to this are yours & you can do what you like with them. So if you want the master moving, you will have to shell out 99 to have Virgin do the job.
nodrogd is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 21:00   #4
jb66
cf.mega poster
 
jb66's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,177
jb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze array
jb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze array
Re: Connect telephone to CM extnl box

Yes, you can run a wire from the omni to wherever you want
__________________
"The postings on this site are my own and don't necessarily represent Virgin Media's positions, strategies or opinions."
jb66 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:46.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.