Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | 2 HDMI input to 1 hdmi output

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Computers & IT > General IT Discussion

2 HDMI input to 1 hdmi output
Reply
 
Thread Tools
Old 04-05-2017, 09:52   #1
Ken W
cf.mega poster
 
Ken W's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Winnersh UK
Services: LL Phone, TiVo, M+ VM mobile, BBand 150M tier Superhub, TIVO 500 M+
Posts: 1,430
Ken W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant future
Question 2 HDMI input to 1 hdmi output

I want to connect 4 HDMI devices to my TV but my TV only has 3 HDMI input sockets.


Any recommendations for an adaptor?


Ken W
Ken W is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 04-05-2017, 16:01   #2
djmagnifique
cf.geek
 
Join Date: Jan 2006
Location: Thornaby
Age: 42
Services: XL tv with 500gb Tivo and VHD box, M phone, 100Mb broadband
Posts: 661
djmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud of
Re: 2 HDMI input to 1 hdmi output

I use one of these to connect a WiiU and DVD player to the same connection on my tv as I also have 4 devices but only 3 HDMI ports. It's self powered, auto switches between devices and is really quite compact for what it does. I've been using it for over 2 1/2 years without any issues.

https://www.amazon.co.uk/d/Electroni...ds=hdmi+switch
djmagnifique is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2017, 16:24   #3
Chris
Trollsplatter
Cable Forum Team
 
Chris's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: North of Watford
Services: Humane elimination of all common Internet pests
Posts: 30,958
Chris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden aura
Chris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden auraChris has a golden aura
Re: 2 HDMI input to 1 hdmi output

Quote:
Originally Posted by djmagnifique View Post
I use one of these to connect a WiiU and DVD player to the same connection on my tv as I also have 4 devices but only 3 HDMI ports. It's self powered, auto switches between devices and is really quite compact for what it does. I've been using it for over 2 1/2 years without any issues.

https://www.amazon.co.uk/d/Electroni...ds=hdmi+switch
We use the five port version of this and it's great. The auto switching isn't reliable, as the power state of devices you're using doesn't always indicate "on" or "off" to the switcher. However the 5 port model comes with a remote control so no problems there.
Chris is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2017, 16:35   #4
djmagnifique
cf.geek
 
Join Date: Jan 2006
Location: Thornaby
Age: 42
Services: XL tv with 500gb Tivo and VHD box, M phone, 100Mb broadband
Posts: 661
djmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud ofdjmagnifique has much to be proud of
Re: 2 HDMI input to 1 hdmi output

Quote:
Originally Posted by Chris View Post
We use the five port version of this and it's great. The auto switching isn't reliable, as the power state of devices you're using doesn't always indicate "on" or "off" to the switcher. However the 5 port model comes with a remote control so no problems there.
Never had any problems with the auto switching on mine however i've never used the five port version so I don't have anything to compare to.
djmagnifique is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2017, 16:56   #5
Ken W
cf.mega poster
 
Ken W's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Winnersh UK
Services: LL Phone, TiVo, M+ VM mobile, BBand 150M tier Superhub, TIVO 500 M+
Posts: 1,430
Ken W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant futureKen W has a brilliant future
Re: 2 HDMI input to 1 hdmi output

Thanks, I have now ordered from Amazon
Ken W is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2017, 22:39   #6
Qtx
Masked Marauder
 
Qtx's Avatar
 
Join Date: May 2012
Services: Sky Fibre Unlimited 40/10
Posts: 3,299
Qtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appeal
Qtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appealQtx has a bronzed appeal
Re: 2 HDMI input to 1 hdmi output

For simple use any of those switches will work but if you use extra HDMI features such as CEC or ARC, it's worth checking that the switch supports them. Same with if you have 4k devices.

CEC is the thing that allows the same TV remote to control the bluray player and other devices connected via HDMI. Called Simplink on LG's, Bravia Sync on Sonys etc.


ARC you can probably forget about as that is more for AV receivers which if you use, you likely have enough ports between that and the tv.
__________________
Virgin to Sky switch=best decision ever
-----
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. And like that, poof. He's gone.
Qtx is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:04.


Server: selenium.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.